5 idei de amenajare terasă de restaurant

Dacă deții un restaurant, cel mai probabil ai amenajat și o terasă pentru acesta. Terasele îți aduc mai mulți clienți, așadar mai multe încasări. Îți propunem cinci amenajări pentru terase de restaurant, care să îți încânte clienții, dar și pe tine.

1. Cele mai des întâlnite sunt terasele stradale, fiindcă le întâlnești la orice pas. Aici sunt mai multe elemente pe care trebuie să le iei în calcul. Trebuie ținut cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de aspectul mobilierului, întrucât să se integreze armonios în ambientul stradal. În al doilea rând ar fi indicat să amplasezi scaune și mese superpozabile, care sunt ușor de depozitat și transportat.

Scaunele din rattan sunt foarte potrivite pentru astfel de amenajări, precum Tiger.

big__5e26a12cb997b-natuu-cluj-mobilier-terasa-6Natuu,  design Todor Cosmin – Cluj-Napoca

Multe terase stradale amplasează mobilier ce amintește de bistrourile parisiene, cochete și romantice. Un astfel de exemplu ar fi scaunele Veramar.

veramar-b-scaun-terasa

2. Printre preferate se numără amenajările teraselor de restaurant în stilul unei grădini de vară. Acestea conferă senzația de intimitate, invitându-ți clienții să se simtă confortabil.

Aici stilurile de amenajare a teraselor pot fi foarte variate, însă îți spunem un “secret”. Indiferent de mobilierul ales, există un trend favorit – amplasarea de lumini ambientale. Acestea dau senzația de căldură și pun în valoare întreg spațiul.

Noi îți propunem o amenajare modernă, cu mobilier metalic în stil minimalist, care arată foarte bine.

terasa-edo-garden-mobilier-metalic-horecaEdo Garden, design Lama Arhitectura – Bucuresti, Romania

3. Terasele amenajate în stil mediteranean au un farmec aparte, fiind ideale în zona lacurilor și a plajelor. Amplasează mobilier în nuanțe vibrante și luminoase, care conferă terasei un aer de vacanță.

big__5b4c68fd74747-muse-port-constantaMuse Port – Constanta, Romania

4. Terasele de pe acoperișurile clădirilor sunt foarte în vogă, deoarece clienții se bucură de priveliște în timp ce savurează specialitățile servite de restaurantul tău.

Mobilierul preferat pentru acest tip de amenajare este cel format din scaune și mese metalice, în culori care animează spațiul.

6-terras ontwerpKlausenburger – Cluj-Napoca, Romania

5. Terasele acoperite total sau parțial sunt și ele printre amenajările favorite. Acestea au marele avantaj că sunt ferite de umiditate, deci se poate amplasa și mobilier pentru interior.

Această terasă are un stil clasic, curat, deoarece s-au folosit scaune cu cadru metalic și material sintetic pe spătar și șezut, ce permite circularea aerului. Mesele sunt formate din baze centrale, MO-12 și blaturi din lemn.

mobilier-terasa-horeca-scaune-metaliceEetcafé Hippodroom – Sint-Niklaas, Belgia

Recomandăm cu căldură să se amplaseze cât mai multe plante verzi, deoarece se creează o atmosferă naturală și relaxantă, pe care clienții tăi cu siguranță o caută.

 

Dacă ești pe punctul de a-ți amenaja terasa și nu știi de unde să începi, dă-ne un telefon. O să stabilim împreună cu tine ce tip de amenajare pentru terasa restaurantului e cea mai potrivită, astfel încât să ne încadrăm și în buget.

De ce noi? Fiindcă avem o gamă largă de mobilier pentru terasă din care poți alege. Toate piesele noastre de mobilier sunt rezistente la trafic intens, pentru a fi utilizate de un număr mare de clienți.

Mobilierul de terasă rezistă la raze UV și la ploi, fiind realizat din materiale special concepute pentru exterior.

Lasă un răspuns