Top tendințe în amenajări de terase 2024

În 2024 sunt prezente noi trenduri în amenajarea unei terase pentru restaurant. Bineînțeles că sunt și trenduri mai vechi, care continuă să rămână actuale, fiind încă la mare căutare, dar despre acelea am vorbit cu alte ocazii.

Pandemia a schimbat multe lucruri, inclusiv sectorul HoReCa. Terasele au rămas deschise pe tot parcursul anului, devenind o extensie esențială pentru orice restaurant, bar sau cafenea. Clienții tăi profită de orice ocazie să petreacă timp afară, așa că se pune mult accent pe spațiile outdoor.

Uite care sunt trendurile pe care o să le vedem peste tot în 2024:

  1. Continuitate interior-exterior

Ce înseamnă asta? 2 lucruri:

  • Unele localuri au ales să șteargă granița dintre exterior și interior, amplasând pe terasă mobilier din lemn, de exemplu. Multe terase sunt prevăzute cu copertine retractabile și cu pereți din sticlă, care protejează scaunele și mesele. Un trend interesant, nu?
  • Se păstrează același stil la interior și la exterior, pentru a crea fluiditate, dar și pentru a reflecta brandul localului prin design.

10-De-Tyd-Wijchen-mobilier-lemn-scaune-terasaDe Tyd – Wijchen, Olanda

  1. O călătorie în zona mediteraneană

Cel mai simplu mod de a obține un astfel de design este prin alegerea unui mobilier din ratan, în nuanțe neutre. Anul acesta sunt la mare căutare elementele care ne duc cu gândul la mare și la relaxare.
Desigur, nu trebuie să fie neapărat din ratan. Pot fi utilizate și piese de mobilier cu un design mai modern, realizate din polipropilenă sau metal. Dacă adaugi câteva plante, rezultatul va fi același – unul relaxant.

mobilier-terasa-profesional-restaurantColecția Kurt

  1. Texturi naturale și organice

La tot mai mare căutare sunt piesele de mobilier cu forme curbate, organice, inspirate din natură. Avem o gamă de mobilier de terasă pentru restaurant cu un design retro, reinventat într-o manieră modernă. Se poartă tot ma mult sfoara, țesăturile naturale, perforate, cu cadre metalice moderne.

Printre cele mai apreciate modele de scaune se află: Tosca, Soleil, Breeze, Attica, Westy și Panarea.

Restaurant Allegria – Alba Iulia, Romania

  1. Adaugă culoare

Nu-ți fie teamă de mobilierul de terasă în culori vesele și puternice. Scaunele și mesele colorate devin accentul unic al terasei. Fiind din polipropilenă sau metal, sunt foarte ușor de întreținut, depozitat și transportat.

mobilier-plastic-terasa-restaurantLuna

  1. Sustenabilitate și materiale mai aproape de natură

Acest stil reflectă calm și dorința de a ne reîntoarce la natură. Designul sustenabil are ca scop principal reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător.
Materialele reciclate trec cu brio testele de rezistență, dar și cele pentru asigurarea confortului. În cazul nostru, sustenabilitatea merge mână în mână cu calitatea.
Scaunele de terasă pentru restaurante sunt durabile, deci nu va fi nevoie să le înlocuiești curând.

mobilier-outdoor-retstaurant-eco-friendlyColecția Doga

  1. Scaune de lounge și hamace

Clienții tăi își doresc relaxare și simplitate. Tot mai multe terase au o atmosferă mai casual, amplasând scaune lounge și hamace. Arată bine, nu?

scaune-lounge-terasa-horecaColecția Round

Multe restaurante au demonstrat creativitate în timpul pandemiei. Drintre toate schimbările, una rămâne clară: terasele și activitățile outdoor vor fi întotdeauna printre preferențile clienților tăi. În acest sens, mobilierul outdoor HoReCa s-a reinventat și el, venind cu noutăți și cu abordări inedite.

Să vorbim despre tine…

Spune-ne de ce tip de mobilier ai nevoie pentru terasa afacerii tale. Te putem îndruma cu sfaturi și idei.
Vom găsi împreună combinațiile de mese și scaune, pentru a se potrivi stilului restaurantului / barului / cafenelei / hotelului tău.

Lasă un răspuns