Trenduri în design interior 2021

Anul 2021 vine cu noi speranțe și, bineînțeles, cu noi trenduri în designul interior al localurilor.
Dacă 2020 a fost pentru majoritatea lumii un an provocator, în special pentru industria ospitalității, care a trebuit să se reinventeze, anul acesta sperăm că lucrurile vor reveni la firesc.

Pe ce se pune accent în 2021, care sunt trendurile și ce idei de amenajări propunem?

  1. Design interior cât mai personalizat și experiențe unice

Când ai o afacere în HoReCa trebuie să fii pregătit pentru competiție acerbă. Clienții vin în localul tău pentru că se simt bine pe parcusul șederii și pentru că li se potrivește acel loc. Află ce fel de clienți ai, ce își doresc aceștia și oferă-le acele lucruri.

Poate fi vorba de separeuri confortabile, de reduceri, zone de citit sau orice altceva.

big__5f0ec3e751bdc-4-diverta-cluj-441-design-studio-einzelhandelsmobelDiverta, Cluj-Napoca, România

 

  1. Stilul retro

Pentru a-ți decora și mobila restaurantului în stilul anilor ’50 nu e necesar să întregești cu totul conceptul retro. În ziua de azi, o astfel de amenajare poate fi considerată atât “ceva fresh” cât și eclectică.

Cum o poți realiza?

Amplasează scaune de bar cu o bază metalică. Canapele și fotolii mari, cu design clasic, tapițate cu catifea sau piele. Mesele care exprimă cel mai bine acest stil au margini rotunjite și sunt din metal sau lemn. Folosește combinația de nuanțe neutre, deschise cu nuanțe mai puternice.

În 2021 va fi în trend să se mixeze mobilier nou cu vechi. Designerii nu văd nimic rău în combinarea de scaune profesionale custom-made cu elemente autentice, găsite la târgurile de antichități. Această abordare te ajută să creezi un design care spune o poveste unică.

retro-design-restaurant

 

  1. Obiecte hand-made

În 2021 designerii au pus accent pe obiecte hand-made și design custom, special conceput pentru fiecare cafenea sau restaurant în parte. Obiectele hand-made fac un local ușor de recunoscut, cu o identitate aparte.

Cele mai trendy astfel de elemente sunt: scaunele, barul și scaunele de bar cu un design modern, la care regăsim și elemente de decor hand-made. Mobilierul inedit are rolul de carte de vizită pentru local. Picturile creative realizate manual pe pereți aduc și ele un plus de valoare și autenticitate.

theatro-cafe-bar-restaurant-furnitureTheatro Cafe Bar, Grecia

 

  1. Tavanul este un obiect de artă

Probabil pentru unele persoane, decorarea tavanului nu pare să fie o parte importantă din design, dar chiar schimbă mult (în bine) imaginea de ansamblu a localului.

Pentru decorarea atât a tavanului, cât și a pereților vă recomandăm panourile decorative care sunt la mare căutare în acest an.

Pentru 2021, designerii au două abordări pentru tavan. Primul este maximizarea spațiului, făcând interiorul mai aerisit. Nu există o formulă standard, dar trebuie să se facă o tranziție naturală între celelalte elemente și tavan.

A doua opțiune ar fi ca tavanul să fie integrat în totalitate în design, fiind un tot unitar. Structuri metalice, din lemn sau orice alte materiale care se găsesc și în planul de jos. Astfel tavanul are o continuitate naturală și creează unicitate.

villa-rotweil-tavan-designVilla Rottweil, Germany

 

  1. Creează istorie prin detalii

Cafenelele și restaurantele care funcționează de mulți ani sunt de încredere și e perfect de înțeles acest lucru. Ce trebuie să faci tu? Creează impresia de local cu istorie. Nu vorbim despre a crea un stil în întregime clasic sau vintage. Poate fi eco, modern sau chiar boho, dar trebuie să redea senzația că există pe piață de mai multă vreme și că are succes.
Uite care sunt secretele care redau o astfel de atmosferă:
Podele ușor uzate, cu aspect vintage.
Scaune grele din lemn masiv.
Dulapuri din lemn masiv, tradiționale, dar care nu se demodează.
Piatră sau cărămidă pe perete.

caffe-fernanda-restaurant-designCaffe Fernanda, Italia

 

  1. Culori care să ilustreze conceptul

Potrivirea culorilor cu designul localului se realizează într-un mod intuitiv. Nu poate fi în totalitate ceva nou, dar în 2021 se  pune accent pe semnificația nuanțelor.

Asocierea anumitor nuanțe cu localul formează identitatea brandului, vorbind despre concept.

Culorile vibrante precum verde, cărămiziu sau mov în combinație cu lemnul natural se potrivesc decorurilor în stil etnic.
Maro, vișiniu și crem pentru steak houses și baruri.
Verde pal, nuanțe pământii și galben pentru cafenele vegane.
Nuanțe naturale de piatră, lemn și cenușiu pentru restaurante japoneze.
Negru, oțel, auriu și argintiu pentru decoruri prestigioase, de elită.
Nuanțe pastelate, luminoase pentru cafenele care se adresează familiilor cu copii.

ethnic-design-restaurantMasti Cocktails & Cuisine, Dubai

 

  1. Culorile Pantone

Iluminating yellow și Ultimate gray sunt culorile alese de Pantone pentru 2021. Galbenul luminos simbolizează speranță, iar griul inspiră calm, stabilitate și rezistență, cele 2 reprezentând stările prin care am trecut cu toții în 2020.

În designul interior combinația celor două conferă pozitivitate. Poți amplasa piese de mobilier astfel colorate, care vor lumina încăperea, dar oferind și neutralitate în același timp. Percepe aceste două nuanțe ca un mariaj între 2 poli relativ opuși.

mobilier-culori-2021Pobo, Rusia 

 

  1. Design modern sustenabil

Anul 2020 a fost un an de conștientizare, care ne-a determinat să căutăm soluții sustenabile, eco. Materiale reciclate și reutilizate, care au efect minin de poluare a mediului sunt un trend în 2021. Acestea vin la pachet cu un design minimalist, la mare căutare în rândul tinerilor.

mobilier-sustenabilRemind

 

  1. Reaproprierea de natură

Un trend care se bazează pe aducerea naturii cât mai aproape de noi. Amplasează plante și flori naturale în localul tău, pentru a crea o oază de relaxare. Ce tip de mobilier să folosești într-un astfel de decor? Scaune din lemn în nuanțe deschise, naturale. Poți crea un design de inspirație scandinavă, luminos.

021Bao Mochi, Rusia

Lasă un răspuns