7 elemente de design ce influențează satisfacția clienților

7 elemente de design interior ce influențează starea de bine a clienților în restaurante

Descriere: A fost realizat un studiu pentru a determina importanța factorilor specifici designului interior în restaurante și efectul acelor factori asupra comportamentului consumatorilor. Rezultatele subliniază faptul că designul interior conturează imaginea unui local și îl diferențiază de concurență, crește satisfacția clienților și îi face să revină și să recomande localul tău.

56% din cei supuși testului sunt dispuși să cheltuie mai mulți bani într-un restaurant cu un design care corespunde preferințelor lor.

  1. Confortul mobilierului: Confortul a reieșit cel mai important factor în designul interior al restaurantelor. Astfel, se pare că atât designerii, cât și proprietarii de restaurante ar face bine să opteze pentru un design care să ofere mai mult confort.
  1. Designul mobilierului: Pentru tipul de mobilier, majoritatea (59%) ar prefera mobilier confortabil și înalt. Materialul preferat pentru mobilierul din restaurante, conform răspunsurilor a 76% din respondenți, este lemnul. Iar pentru tapițerie majoritatea participanților (46%) spun că preferă bumbacul și 32% au spus că preferă pielea naturală sau artificială.
  1. Configurarea spațiului: Rezultatele acestui studiu indică că aranjarea spațiului este mult mai importantă pentru clienți decât mărimea locației. Cei mai mulți participanți (63%) preferă o distanță medie între mese sau una mai mare (35%), însemnând că toți respondenții preferă o atmosferă intimă sau casual și spatiul aerisit.

big__5d6784c953ab2-de-lunterse-boers-web1De Lunterse Boer, Lunteren, Nederland

  1. Lumina ambientală: Un rol important în designul de interior îl joacă lumina. O iluminare necorespunzătoare (fie prea intensă, fie prea slabă) o sa fie remarcată intr-un mod negativ. Este oarecum de la sine înțeles faptul că lumina trebuie să fie potrivită designului locației.
  1. Designul farfuriilor și al paharelor: În ceea ce privește tacâmurile si vesela unui restaurant, respondenții au spus că pentru ei este important ca acestea să fie înlocuite de îndată ce devin vechi sau nu mai sunt în trend. De asemenea, este important de notat că designul farfuriilor poate influența percepția asupra gustului mâncării și al apetitului.
  1. Tipul de muzică: Topul celor 3 stiluri muzicale preferate sunt lounge (34%), muzică clasică (24%) și blues (13%).
  1. Volumul muzicii: Majoritatea persoanelor preferă o atmosferă liniștită, însemnând că nu preferă muzica dată la volum mare și nici zgomot puternic în fundal. Cea mai preferată este muzica relaxantă, unde clienții se pot bucura liniștiți de mâncare.

big__5d6784c7b88be-de-lunterse-boerDe Lunterse Boer, Lunteren, Nederland

Concluzii:

– Clienții cheltuie mai mulți bani în restaurantele cu un design pe gustul lor

– Confortul mobilierului este cel mai important factor în designul interior al restaurantului

– Clienții preferă mobilier cu textură moale și la distanță mai mare de sol, realizat din lemn, bumbac sau piele

– Se preferă o distanță medie între mese

– Lumina ambientală nu va trece nemenționată dacă e deranjantă

– Tacâmurile și vesela trebuie înlocuite atunci când nu mai sunt în tendințe

– Clienții preferă muzica lounge, clasică sau blues și le displace volumul tare al muzicii sau gălăgia din fundal

Lasă un răspuns