Idei de Valentine’s Day pentru restaurantul tău

Pentru majoritatea cuplurilor mersul la restaurant de Valentine’s Day este modul perfect de a sărbători relația lor. Iar pentru tine, ca manager de restaurant, este una din cele mai aglomerate seri din tot anul, dar și una din cele mai profitabile. Ca să iasă totul cum trebuie, este important să le oferi clienților tăi atmosfera romantică pe care o așteaptă și să îi faci să se simtă speciali.

Mersul la restaurant de Valentine’s este oportunitatea perfectă de a se bucura de timp împreună petrecut în oraș, îmbrăcați frumos, dorind să aibă o seară magică. Dacă aceștia nu se vor simți bine în restaurantul tău sau atmosfera nu este una intimă și liniștită, vor putea oricând alege opțiunea de a merge acasă pentru a sărbători, iar așa ceva cu siguranță nu îți dorești.

Iată câteva elemente pe care să le iei în calcul, pentru a oferi mai mult decât o cină romantică cuplurilor ce îți vor călca pragul restaurantului:

– Regândește aranjarea meselor astfel încât să asiguri intimitatea necesară. Nu este o surpriză că de Valentine’s Day cuplurile se așteaptă la o atmosferă liniștită, așadar trebuie să fie disponibile multe mese de 2 persoane, cu o distanță rezonabilă între ele. Totuși păstrează și câteva mese mai mari, pentru cuplurile care sărbătoresc cu alți invitați această seară.

idei-horeca-valentines-day

 

– Ca să aduci atmosfera romantică în restaurantul tău, alege decorațiuni pe această tematică. Alege elemente de decor care se potrivesc cel mai bine cu designul localului. Adoptă eleganța și conceptul de “Less is more”, prin păstrarea simplității.
Ține cont de culorile acestei sărbători – roșu, roz și include-le prin lumânări, perne, baloane, vaze și flori, astfel încât să se potrivească cu paleta de culori a restaurantului tău. Poți, de asemenea, să pui câteva petale de trandafiri pe mese sau pe podeaua din restaurant, pentru a amplifica efectul.

romantic-dinner

 

– Și fiindcă detaliile sunt cele mai importante aici, vorbim despre lumină. Schimbă lumina puternică, de zi, cu una subtilă și folosește-te de magia pe care o creează lumânările. O să schimbe cu totul atmosfera, transformând seara într-una romantică.
Ah, și muzica – alt detaliu foarte important. Volumul muzicii trebuie să nu fie deranjant, ci mai mult ca un sunet de ambianță. Alegeți piese cu linie melodică ce inspiră relaxare și calm, care să mențină starea de bine.

iluminare-restaurant-valentines

 

– Creează un meniu special pentru Valentine’s Day. Este ocazia perfectă pentru a explora partea culinară și a oferi preparate noi, inedite. Îndrăznește să ai în meniu produse cu nume amuzante, precum Romance-Tini la cocktailuri de tip Martini sau Chocolate Kiss la mousse-ul de ciocolată. Să ai în calcul că Valentine’s Day de regulă implică deserturi și puțin alcool în meniu, pentru a păstra o notă flirty.

prajitura-valentines-day

 

– Chiar dacă este o seară în care se celebrează dragostea, cu siguranță cuplurile nu vor uita de rețelele sociale și de nevoia de a împărtăși cu ceilați seara lor. Cu alte cuvinte, totul trebuie să fie impecabil.
Dacă spațiul îți permite, creează o zonă specială, care să fie instagramabilă. De exemplu, poți amplasa o arcadă din flori sau baloane, sub formă de inimă, care cu siguranță va câștiga atenția clienților tăi. Privește partea aceasta ca oportunitatea de a-ți face reclamă.

decor-inedit-valentines-day

 

– Valentine’s Day este ocazia perfectă pentru o cerere în căsătorie, iar restaurantul tău s-ar putea să “vadă” câteva cereri de-a lungul anilor. Oferă o experiență unică acelor cupluri, conferindu-le o șampanie mai specială, felicitări din partea angajaților sau poate un mesaj care să apară pe ecranul unui televizor.

cerere-casatorie-restaurant

 

– Este una din serile în care cuplurile vin pe baza unei rezervări, iar așteptarea în hol înainte de a fi conduși la masă poate știrbi din farmecul serii. Așadar, fă tot posibilul să fie conduși repede la masa lor și să le fie aduse meniurile și comanda repede. Important este ca pe tot parcursul serii clienții să fie tratați cu atenție și să li se recomande preparate pregătite special pentru această seară.

scaune-mese-aranjare-valentines-day

 

– Fii prezent pe social-media, încurajând cuplurile să rezerve o masă din timp și prezintă-ți cât de poate de bine promoțiile pentru acea seară.

valentines-day-sfaturi-horeca

Folosește-te de sărbătoarea dragostei pentru a-ți crește afacerea, oferind o cină romantică de neuitat, care se va transforma în câștigarea unor clienți pe termen lung. Cu idei unice și atenție la detalii, poți să oferi mai mult decât clasica cina de Valentine’s Day.

Lasă un răspuns