Restaurant Rialto

Restaurantul italian Rialto are o istorie amplă, fiind fondat în 1996 în Germania. În prezent este situat în partea nordică a portului Wismar, într-o fostă clădire industrială construită în anii ’40. Cu un meniu ce include atât preparate pentru prânz sau cină, cât și băuturi sau preparate pe bază de cafea, este locația ideală atât pentru momente petrecute împreună cu familia sau prietenii, cât și pentru întâlniri de business. Printre valorile brand-ului Rialto se numără atenția la detalii în cadrul rețetelor cu specific italian și profesionalismul omniprezent în activitățile desfășurate.

1-interior-design

În cadrul conceptului realizat de P&M Furniture, ideea principală a fost conturarea unui interior modern și contemporan, accentuat de elemente ce amintesc de tradiția brand-ului și istoria locului. A rezultat astfel un mediu cald, confortabil și updatat la cerințele prezentului, prin aspectul și configurația mobilierului. Îmbinarea între estetic și funcțional a fost susținută de paleta de culori, aleasă special pentru a realiza o armonie între domeniul de activitate și specificul localului, armonie conturată prin nuanțele de roșu, bej, gri taupe și negru mat.

DSC_6986

Elementul central al spațiului, barul, prezintă o tejghea lată ce unifică design-ul interior, aducând și o tentă de contrast prin existența pereților luminoși, realizați din LED-uri și panouri semiopace. Accentele din metal, întâlnite atât în cadrul barului, cât și al altor elemente de decor, reamintesc într-o formă subtilă de utilizarea inițială a clădirii.

Ca produse, am optat pentru banchetele modulare de restaurant Donald, constituite din burete de densitate mare, care împreună cu tapițeriile cu indice mare de rezistență Martindale, sunt ideale pentru dispunerea în zone cu trafic intens. Tapițeria clasică tip Chesterfield pe spătar creează prima notă de legătură între clasic și modern, iar culoarea roșie a banchetelor accentuează identitatea vizuală a locului, focusează atenția clienților și creează baza de pornire pentru design-ul interior.

bancheta-restaurant

În completarea lor, am adăugat o serie de scaune tapițate tip fotoliu Swan, ce oferă un confort de neegalat. Am ales variantele de culoare roșu, gri taupe și bej pentru o diversitate cromatică. Paleta de culori e omogenizată prin picioarele scaunelor, realizate din lemn de fag lăcuit în nuanța negru mat.

Aceeași nuanță a fost utilizată și în cazul bazei pentru mese Liberty 420, realizată din fontă vopsită, ce accentuează senzația de stabilitate, fiind de asemenea rezistentă la coroziune și zgârieturi. În cadrul blatului pentru mese am optat pentru o formă pătrată, ce împreună cu banchetele Donald și scaunele tapițate Swan, creează o serie de separeuri ideale pentru întâlniri cu caracter privat sau de business.

Conceptul a fost replicat și în zona principală de dining, unde scaunele tip fotoliu Swan au fost înlocuite cu modelul Baroc în nuanța bej, produs ce permite un management mai bun al spațiului în cadrul acestei zone.

DSC_6746

În cazul podelei, am utilizat același negru mat regăsit la picioarele scaunelor și baza meselor, îmbogățit cu aplicații geometrice ce aduc o notă de dinamism. Pereții contrastează în nuanțe deschise, iar forma și dispunerea luminilor reamintesc de caracterul industrial al clădirii. Lumina este caldă și relaxantă, potrivită cu decorul și corespunzătoare unui mediu de servire a mesei.

DSC_6714

Printre detalii și accente, enumerăm în principal pereții despărțitori, realizați din oglinzi decorative de formă rotundă, ce au dublu rol. În primul rând augmentează percepția spațiului existent, fără a lăsa impresia de segmentare a separeurilor. Iar în al doilea rând, împreună cu spătarele scaunelor Baroc, realizează un echilibru geometric al spațiului, contrabalansând forma banchetelor și a blaturilor de mese.

Proiectul de design interior prezentat în acest articol a fost special realizat de P&M Furniture conform principiilor brand-ului Rialto, ilustrând într-un mod vizual valorile companiei, tradiția brand-ului și istoria locului.

Lasă un răspuns