Ce tip de mobilier ar trebui să alegi pentru bistro / cafeneaua ta?

     Cafenelele devin din ce în ce mai populare, odată cu trecerea anilor. Au devenit locurile de întâlnire între prieteni, dar și locurile unde se leagă noi prietenii. Acest lucru poate fi observat în uma creșterii consumului de cafea din ultimii ani. Țările în care găsim cei mai mulți iubitori ai cafelei sunt Norvegia, Islanda, Danemarca și Suedia. Înainte de a savura preparatele oferite de tine, clienții tăi vor observa design-ul interior al localului, care va servi drept carte de vizită pentru afacerea ta.
Clienții trec pragul localului tău pentru că vor să se simtă bine și să se bucure de o ambianță placută, pornind de la ceea ce consumă până la designul locului și confortul mobilierului pe care se așează.

big__5c62686bccd56-mobilier-custom-made

Form cafe, Cluj-Napoca

       Astfel, întrebarea care se pune, înainte de marea deschidere este ce tip de design va avea localul tău. Există o paletă largă de stiluri din care poţi alege, dar este important să te oprești la unul singur. Este imposibil să le îmbini pe toate şi să obţii un design atractiv. Odată ales stilul localului tău, este necesar să alegi piesele de mobilier, care să complimenteze spațiul. Materialele utilizate pentru mobilier trebuie să fie de calitate superioară, fiind extrem de important acest aspect.
Mobilierul trebuie să fie special conceput pentru rezistentă în fața traficului intens. Deși ai avea tendința de a crede că obții același efect cu un mobilier mai ieftin, nu este deloc așa. Mobilierul care nu este conceput pentru a face față traficului intens se poate ciobi, scoroji sau rupe. Mobilierul Horeca va fi mai rentabil pe termen lung, datorită finisajelor de calitate. Să luăm un exemplu concret: Un scaun din lemn, cu șezut tapițat. Acesta va fi dotat cu burete de densitate mare, care asigură rezistență la uzură. Va fi finisat cu lac poliuretanic, care suportă trafic intens. De asemenea, mobilierul este personalizabil. Se poate alege dintr-o gamă largă de nuanțe și texturi, astfel încât mobilierul să completeze perfect stilul  locației. Te-am convins acum?

the bricks 4

Bricks, Cluj-Napoca

       Un factor care face diferența între o ambianță placută și ună neplăcută este iluminarea, deci trebuie dată multă importanță în această direcție. Trebuie alese lumini calde, care să dea senzația de confort și intimitate. Lumina nu trebuie să aibă o intensitate prea puternică, dar nici prea slabă, pentru a fi plăcută ochiului. Nu vrei ca în localul tău să fie prezentă o lumine rece, extrem de puternică, care creează senzația de discomfort. Bonus! Puteți decora spațiul cu nuanțe de roșu, orange, care stimulează inconștient apetitul. De asemenea, este indicat să folosiți în decor și nuanțe de albastru sau verde, care au efectul de relaxare.

54520227_162648324627855_2840365905542643712_n

Brewtiful, Cluj-Napoca

Design-ul interior al unui bistro sau al unei cafenea ar trebui să se ghideze după următoarele concepte:

       Dorești să fie un loc liniștit și confortabil, unde clienții pot petrece ore întregi? Pentru astfel de clienți, care se întâlnesc cu prieteni ori care lucrează sau citesc cărți, este necesar sa aibă un loc relaxant, într-o atmosferă liniștită.
Mobilierul ideal în acest caz trebuie să fie confortabil și țapițat, care să îi îmbie la relaxare și răsfăț. Pentru unii clienți cafeneaua ta poate fi ascunzișul lor, unde își afundă trupul în canapea, după o zi agitată și stresantă. Pentru a se simți ca acasă, culorile luminoase și decorațiuniile home-ish vor ajuta semnificativ, iar clienții tăi vor reveni și vor recomanda localul prietenilor.

gastronomieeinrichtung

Coffee fellows, Dusseldorf, Germania

       Pentru o astfel de locație, ideal ar fi ca scaunele să aibă brațe. Șezutul și spătarul trebuie să fie generoase și tapițate, pentru un confort sporit. Mesele ar trebui să fie de dimensiuni medii, pe care să poată încăpea cu ușurință un laptop și o cană de cafea. Pentru zilele în care se strânge un grup mai mare de persoane sunt perfecte banchetele lungi și mesele ce se pot uni. Creează o conexiune, inspiră-le o atmosferă primitoare, unde să își lase grijile la ușă.

big__5a017a797b30e-coffee-fellows-gastronomieeinrichtung-komplett-austtate

Coffee fellows, Dusseldorf, Germania

47382761_1793992090709839_5304092251859714048_n

Form cafe, Cluj-Napoca

       Dorești să fie un local de unde își vor consuma clienții grăbiți cafeaua, înainte de a se va avânta înapoi la responsabilitățile lor? Acea tipologie de clienți puși pe grabă, care vor să mănânce ceva rapid, să își bea cafeaua și să plece. Pentru o astfel de locatie, este necesar să fie în întregime mobilier durabil, versatil și cu greutate ușoară. Recomandarea noastră ar fi să se utilizeze scaune din lemn sau metal, deoarece clienții tăi nu vor dori să se facă foarte confortabili, având în vedere că sunt în grabă. Scaunele care pot fi suprapuse sunt o idee bună, deoarece ai libertatea de a transforma locul dintr-unul liniștit într-unul aglomerat, cu muzică live. O să poți crea spațiu cu mare ușurință, pentru a se putea dansa și circula în voie.

ginger-gallery-2_55738ed88f2c0b3fd669b9a230cbb028

Scaun Ginger

       Dorești un local care să comercializeze produse la pachet, cafenea de tipul to go? Acest tip de cafenea tinde să funcționeze ca o mașinărie bine-unsă, cu mult spațiu pentru circulație și agitație constantă. Design-ul interior trebuie să fie contemporan, care să impună un vibe modern. Mobilierul care se pretează în această situație ar trebui să cuprindă materiale naturale, în culori vii, care să ofere prospețime și vitalitate. Dacă îți dorești să vinzi cafea to go, asigură-te că lași destul spațiu pentru clienții care stau la rând să comande, fără a le deranja pe celelalte persoane, care doresc să se bucure de cafeaua lor într-un spațiu confortabil.

Capture

Brewtiful, Cluj-Napoca

        Locația și mobilierul sunt cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei, astfel încât cafeneaua ta să fie un real succes. Design-ul interior inedit și mobilierul profesional pot fi singurele aspecte care te vor distinge de competitori.
Cum să faci totul realizabil? Contactează-ne și noi te vom ajuta să găsești cele mai bune soluții posibile. Concept, mobilier, design, implementare… Tu le dorești, noi le avem!
Nu uita să ne urmărești pe Instagram, Facebook, LinkedIn pentru inspirație și pentru mai multe idei unice.

Lasă un răspuns