Cum alegi mobilierul pentru fast-food?

În prezent fast-food-urile nu mai reprezintă doar niște localuri de unde îți cumperi fugitiv de mâncare. Ele au devenit un spatiu primitor pentru mai multe categorii de utilizatori, care vin să se bucure de preparate gustoase.
Pentru ca afacerea ta să fie un real succes, trebuie să te distingi de ceilalți competitori. Cum faci asta? Simplu, îți amenajezi restaurantul fast-food într-un mod inedit, care îi va face pe clienții tăi să revină.
Încă dinainte să guste din preparatele tale, clienții vor remarca decorul localului tău, iar acest lucru îi va face să se hotărască dacă îți vor acorda o șansă sau nu.

big__58be745b404d6-basket-group-03

Scaun Basket BL

Acestea fiind spuse, amenajarea spațiului trebuie făcută încât să maximizeze utilizarea lui, dar și să permită circularea clienților prin restaurant. Este indicat ca împărțirea suprafeței să fie precum aceasta:
– 50% pentru zona de mese,
– 20% pentru bucătarie,
– 30% zone libere, pentru circulat.

Elementele cele mai importante, care completează perfect stilul locației, sunt piesele de mobilier. Mobila pentru fast-food trebuie să îndeplinească condițiile specifice spațiilor publice: rezistența îndelungată la trafic intens, zgârieturi și șocuri. Această categorie include diverse modele de scaune, construite din materiale foarte rezistente, precum policarbonat, polipropilenă, întărite cu fibră de sticlă. Sunt recomandate scaunele cu structură din oțel vopsit în câmp electrostatic sau cromat. Recomandăm să se aleagă scaune ușoare, care pot fi suprapuse. Acest lucru ajută la depozitare, pentru a ușura curățenia.

big__5cbff8178ad5f-sue-arms

Scaun Sue, cu brațe

Mesele înalte cu picior metalic central din oțel sunt perfecte pentru acest tip de restaurant.
În cazul în care ai o terasă, recomandăm ca mesele să fie realizate din aluminiu, cu blat stratificat laminat, pentru a rezista condițiilor de ploaie și împotriva razelor UV. Mobilierul trebuie să fie ușor de întreținut și curățat, având în vedere că este pentru un restaurant fast-food.

big__59369df372851-horeca-tafels-outdoor

Masă Spritz

De asemenea, mobilierul poate avea un design contemporan, chiar minimalist, care să impresioneze prin culorile pline de viață. Texturile și culorile aparte transformă un spațiu oarecare într-unul cu un design spectaculos.

Un scaun foarte îndrăgit de către clienți, Uno 553 impresionează prin design-ul aparte, scoica realizată din polipropilenă în culori vibrante.

big__55c862b542c2d-architects-private-studio-rimini-italy-04

Scaun Uno 553

Un alt lucru de luat în calcul în alegerea mobilierului este confortul. Dacă restaurantul tău servește mâncare gătită foarte bine, într-o super locație, dar mobilierul este foarte inconfortabil, există două variante: fie clienții se așează, dar își vor dori imediat să se ridice, fie pleacă și aleg să mănânce altundeva. Nu putem sublinia îndeajuns importanța majoră pe care mobilierul o are în orice business HoReCa.
Deși design-ul unui restaurant este deosebit și primitor, dacă nu transmite o stare placută, atunci apar problemele.

big__58a435bf62dd0-full-resolution-05

Marmaris Pizzeria & Doner, Kaldenkirchen, Germania

Vestea bună este că mobilierul profesional P&M Furniture conține toate elementele vitale enumerate mai sus, astfel încat starea de bine să se transmită către clientii tăi și către tine.
Pe lângă ideea de afaceri, modul în care amenajezi spațiul face diferența între un restaurant de succes, de tipul “one of a kind” și unul meodicru.

Lasă un răspuns