Un design deosebit pentru restaurantul Grande Etoile

Clienții noștri, proprietarii restaurantului Grand Etoile, au venit cu un concept foarte bine structurat. Ei își doreau să ofere o ambianță asemănătoare epocii de aur a anilor 1920 clienților din zona de business a orașului Dusseldorf, unde munca și viața se împletesc într-un mod dinamic. Conceptul urmează motto-ul “rapid și stilat”, care se traduce în bucătăria Europeană prin preparate rapide, însă cu accent pe aromă și rafinament: Pizza, paste, salate, supe, etc. Proiectul ne-a entuziasmat și provocat în același timp.

 Restaurantul Grande Etoile este situat în partea nordică a Dusseldorf-ului, cu un design al anilor ’20, care la prima impresie te lasă fără grăi. A fost realizat cu atenție deosebită la detalii, combinând elemente art deco cu un aer modern, care oferă unicitate întregii locații.

Full resolution 02

  Ideea centrală a acestui proiect a fost de a oferi o ambianță nobilă, impresionantă, parcă proiectată dintr-un film. Inspirația principală fiind filmul ’’The Great Gatsby’’, auriul a fost înlocuit de argintiu, pentru a înclina designul spre modern, iar restul restaurantului are nuanțe neutre de gri, negru și bej. Candelabrele sunt mari, impunătoare în concordanță cu mobilierul, dar elementele cu cel mai mare impact vizual sunt pereții despărțitori, realizați din metal cromat după modele specifice stilului art deco.

 Zona de intrare este marcată de un bar impunător realizat din MDF furniruit cu balț de lucru, din marmură închisă la culoare, pentru o notă aparte de eleganță. În contrast cu construcția barului, retrobarul este realizat din Pyra Sied luminat, un material brevetat în Olanda cu proprietăți deosebite cum sunt transparența redusă, flexibilitatea și rezistența, necesare pentru o suprafața atât de generoasă și expusă.

Full resolution 27

Este o locație spațioasă și versatilă, despărțită în mai multe zone. La intrarea în restaurant este zona de lounge, cu canapelele și fotoliile negre, de tip chesterfield, măsuțe de cafea și un șemineu care vine în completarea aerului primitor al interiorului.

Full resolution 14

O a doua zonă este formată din mese mari, pentru a primi grupuri de câte 8-10 persoane. Scaunele Medallion sunt realizate din lemn masiv, încântă privirea, sunt în ton cu locația și sunt și practice. Baza de masă din fontă și blaturile din lemn masiv au fost alese pentru rezistența lor la traficul intens. Liniile curbate întâlnite atât la scaun, cât și la baza de masă, creează un puternic impact vizual.

Full resolution 16

O altă zonă este pentru grupuri care preferă intimitatea. Zona este formată din banchete, pentru a crea armonie și confort. Banchetele le-am realizat cu pliuri și nasturi în ton cu mobilierul tip Chesterfield din zona de lounge. Acestea sunt despărțite de panourile metalice cu elemente art deco, elemente care se regăsesc subtil și pe tapetul de pe restul pereților.

Full resolution 80

Fiind o locație generoasă, există și o zonă pentru grupuri mai mici, de 2-3 persoane. Ambientul este foarte bine organizat, astfel încât prin geamurile înalte lumina naturală pătrunde în interior și, de asemenea, clienții se pot bucura de priveliștea citadină.

Full resolution 43

Pentru zilele și serile de vară am conceput o terasă delimitată subtil printr-un gard de sticlă, prin care s-a realizat o oază de relaxare în tumultul zonei de business. Scaunele tip Director sunt personalizate cu logo-ul restaurantului, iar pe lângă linia versatilă și simplă a acestui mobilier, piesele sunt confortabile și practice datorită abilității de a se plia, pentru a ocupa puțin spațiu de depozitare în perioadele de extra sezon. Lumina lumânărilor amplasate pe fiecare masă oferă locului un aer romantic și intim, deși locația este amplasată într-o zonă cunoscută pentru spațiile office sau comerciale.

Full resolution 65

Restaurantul este construit pentru a obține un maxim de funcționalitate, eleganță și stil pentru a susține conceptul clienților noștri.

Lasă un răspuns